Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση παραμένουν το Ρέθυμνο και η Σητεία

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τη διακοπή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου και της Σητείας, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση παραμένουν το Ρέθυμνο και η Σητεία»

Η συνεχιζόμενη διακοπή στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου και της Σητείας με το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί οξύτατο πρόβλημα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο περιοχών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται μεταβαίνοντας σε λιμάνια των γειτονικών νομών Χανίων και Ηρακλείου. Η έλλειψη σταθερών δρομολογίων από και προς τα δύο αυτά λιμάνια της Κρήτης αποτελεί πλήγμα στην τοπική ανάπτυξη των περιοχών, δεδομένης της οικονομικοκοινωνικής τους απομόνωσης.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου και της Σητείας και για τη διασφάλιση μόνιμης σύνδεσης και σταθερών δρομολογίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe