Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Σε κίνδυνο ο αρχαίος πύργος της Αγίας Μαρίνας στην Κέα


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει ο αρχαίος πύργος της Αγίας Μαρίνας στην Κέα, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Σε κίνδυνο ο αρχαίος πύργος της Αγίας Μαρίνας στην Κέα»

Ο τετράγωνος αρχαίος πύργος της Αγίας Μαρίνας στην Κέα υπήρξε το υψηλότερο κτίσμα της εποχής του για όλη την περιοχή, και σήμερα, το χαρακτηριστικό αυτό παράδειγμα μεμονωμένου οχυρωματικού πύργου των ελληνιστικών χρόνων αποτελεί ένα από τα υψηλότερα σωζόμενα αρχαία κτίρια. Ωστόσο, ο πύργος κινδυνεύει από ολική κατάρρευση αν δεν ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αναστήλωσής του.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τη χρηματοδότηση και την κατά το δυνατόν αμεσότερη υλοποίηση των έργων αναστήλωσης του πύργου της Αγίας Μαρίνας στην Κέα, με στόχο τη διάσωση και προστασία του αρχαίου αυτού μνημείου και της Ιστορίας της περιοχής;

1 σχόλιο:

Byron E. Riginos είπε...

Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους των κατοίκων, των οικιστών και φίλων του νησιού και του διαδικτυακού Φόρουμ της Κέας http://www.keawest.gr.

Η πρωτοβουλία σας αυτή καθώς και η απάντηση-δέσμευση για κονδύλι 100.000 Ευρώ για το 2009 του ΥΠΠΟ για εργασίες συντήρησης του αρχαίου πύργου μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Αρκεί και ο νέος Υπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να τιμήσει με τη σειρά του την υπόσχεση/δέσμευση που προκαλέσατε με την εύστοχη επερώτηση σας.

Για περισσότερα εδώ: http://keawest.gr/viewtopic.php?t=306
και εδώ: http://keawest.gr/viewtopic.php?t=294

Share/Save/Bookmark Subscribe