Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Εντείνονται τα προβλήματα στην Ελληνική Ακτοπλοΐα - Χωρίς πλοίο πολλά νησιά της άγονης γραμμής

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής 6/2/2008, σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Εντείνονται τα προβλήματα στην Ελληνική Ακτοπλοΐα - Χωρίς πλοίο πολλά νησιά της άγονης γραμμής»

Η σύνδεση της Ηπειρωτικής Ελλάδος με τη Νησιώτικη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα βασική ανθρώπινη ανάγκη. Ωστόσο, στην Ελλάδα παρατηρούνται εντονότατα ακτοπλοϊκά προβλήματα, με τα πλοία να μην έχουν σταθερά δρομολόγια, πολλές φορές, δε, να μη δένουν στα λιμάνια των νησιών μας, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των κατοίκων, αλλά και της ανάπτυξης της κάθε τοπικής κοινωνίας. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο σήμερα που, για μια ακόμη φορά, πολλά νησιά της άγονης γραμμής, όπως η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, η Σύμη και οι Φούρνοι παραμένουν χωρίς πλοίο λόγω της μη πληρωμής των ναυτικών και της συνεπαγόμενης διακοπής των δρομολογίων.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την οριστική επίλυση των χρόνιων ακτοπλοϊκών προβλημάτων και τη διασφάλιση τακτικής και επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης όλων των νησιών της χώρας μας με το λιμάνι του Πειραιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe