Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κάλυψη από το Ελληνικό Κράτος ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε Ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την ανάγκη κάλυψης από το Ελληνικό Κράτος ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε Ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Κάλυψη από το Ελληνικό Κράτος ασθενών οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε Ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας»
Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει επανειλημμένα τονίσει τα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργούνται καθημερινά από την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Συγγενείς ασθενών με οξύτατα προβλήματα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικές μονάδες, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οικονομικά. Συγκεκριμένη πρόταση του κόμματος μας σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι όταν ένας ασθενής έχει ανάγκη νοσηλείας σε Μ.Ε.Θ., βεβαιωμένη από Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ., αλλά αναγκαστεί να καταφύγει σε Ιδιωτικό Θεραπευτήριο, λόγω μη εύρεσης κλίνης, το Δημόσιο να καλύπτει πλήρως τη δαπάνη νοσηλείας του.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Με τη λήψη ποιων μέτρων προτίθεται να καλύψει τις χρόνιες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αυτόν τομέα;
2. Προτίθεται εξετάσει την ανωτέρω πρόταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe