Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας»
Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία έχουν γίνει αντικείμενο διαλόγου και έχουν διαπιστωθεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς. Η Ελληνική Περιφέρεια αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο της Υγείας, τα οποία εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην υποστελέχωση τους από άποψη ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Έχει εντοπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας; Ποιες είναι αυτές; Πότε ακριβώς πρόκειται να αντιμετωπιστούν;
Ποια η επιχειρησιακή δυνατότητα των Νοσοκομείων της Περιφέρειας;

1 σχόλιο:

϶ϵ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ϶ϵ είπε...

Αγαπητέ κ. Βαίτση,
λέγομαι Σωκράτης Ε. Αντωνακάκης 38 ετών, είμαι Γενικός Χειρουργός και ο Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης του ΛΑ.Ο.Σ.
Για δυο ολόκληρα χρόνια δούλευα σαν Επιμελητής Β’ (Επικουρικός-συμβασιούχος) στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. Σήμερα ιδιωτεύω στα Χανιά.
Το πρόβλημα που αντίκρισα στο Νοσοκομείο αυτό ήταν τεράστιο, ΟΧΙ όμως επειδή δεν είχε προσωπικό, διότι προσωπικό είχε (κι ας λένε όλοι ότι δεν έχει), αλλά επειδή εκεί μέσα έχουν χάσει το έλεγχο των πραγμάτων τελείως. Τι εννοώ.

Καταρχήν μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν ως συνήθως οι αριστεροί συνδικαλιστές. Όποτε τους «καπνίσει» θυμούνται κάποιο πρόβλημα, το μεγαλοποιούν… και να όλοι οι γιατροί να κλείνουν την πύλη του Νοσοκομείου απεργώντας.
Οι ειδικευμένοι γιατροί ποτέ δεν είναι μέσα στο Νοσοκομείο τις μέρες που εφημερεύουν και φυσικά δεν διανυχτερεύουν ποτέ στο εφημερίο. Έρχονται καθημερινά στης 11 π.μ. και στης 13 μ.μ. έχουν φύγει. Άρα δεν εργάζονται 8ωρο. Από την ημέρα που μπήκαν στο σύστημα οι Επικουρικοί, οι μόνιμοι τους φορτώνουν όλη την δουλειά και τους επιβάλλουν να κάνουν και τις δουλειές τους. Ο λόγος που μεγαλώνει η ουρά των ασθενών από τα έκτακτα μέχρι και τα τακτικά ιατρεία είναι η τεμπελιά τους.
Συμπέρασμα: Ιατρικό προσωπικό υπάρχει… καμία έλλειψη λοιπόν. Το Νοσοκομείο πάσχει από εργατικούς Γιατρούς. Και αν οι μόνιμοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τον μισθό τους που αυτό αποτελεί και την αιτία –δήθεν- των κατά συρροή απεργιακών τους κινητοποιήσεων, τότε ας βγουν έξω στον Ιδιωτικό τομέα, να δουν την γλύκα. Εκεί αν δουλέψεις θα φας, αν δεν δουλέψεις δεν θα φας.

Ακούστε τώρα ένα άλλο πρόβλημα. Καταρχήν προσελάβανε κηπουρό ο οποίος σήμερα είναι στο τηλεφωνικό Κέντρο. Σήμερα φωνάζουν όλοι ότι το γρασίδι ξεράθηκε και θέλουν κηπουρό. Έπειτα όταν άνοιξε το Νοσοκομείο, το θυμάμαι με φοίνικες. Μέσα σε μια νύχτα είχαν ξηλωθεί οι φοίνικες και κάποιοι οικονόμησαν από αυτούς. Στην κουζίνα του Νοσοκομείου υπήρχε αρκετό προσωπικό. Σήμερα φωνάζουν όλοι ότι το προσωπικό (οι τραπεζοκόμες δεν επαρκούν) και ξέρετε γιατί; Διότι κάποιες ΠΑ.ΣΟ.Κ.ατζούδες τοποθετήθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα διοικητικά γραφεία και σήμερα είναι Γραμματείς μη έχοντας ούτε πτυχίο ξένης γλώσσας, ούτε γνώσεις υπολογιστών (αμφιβάλλω αν έχουν τελειώσει και λύκειο). ένα ποσοστό
Κύριε Αποστολάτε… ατελείωτη η ουρά των προβλημάτων που δημιούργησαν οι ίδιοι εκεί μέσα για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα. Καλό θα ήταν να ελεγχθεί το εξής φαινόμενο: Γιατί το Νοσοκομείο Χανίων είναι το μόνο Νοσοκομείο στην επικράτεια όπου το προσωπικό των μόνιμων Ιατρών σε ποσοστό ακουμπάει σχεδόν το 95% και είναι Χανιώτες; Κάτι παίζεται, έτσι δεν είναι;

Με εκτίμηση
Σωκράτης Ε. Αντωνακάκης
Γενικός Χειρουργός
Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης

Share/Save/Bookmark Subscribe