Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Εκκρεμούν ακόμη οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους φαρμακοποιούς

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις που εκκρεμούν ακόμη προς τους φαρμακοποιούς, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Εκκρεμούν ακόμη οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους φαρμακοποιούς»
Βάσει της απάντησης σας στην υπ’ αριθμ. 9689/11-11-08 σχετική ερώτησή μου, οι οφειλές προς τα φαρμακεία θα είχαν εξοφληθεί εντός του Ιανουαρίου του 2009, γεγονός που θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και την ομαλή χορήγηση των φαρμάκων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το οικείο Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στην εν λόγω δέσμευση, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Πειραιά, Δωδεκανήσου και Κρήτης να δηλώνουν έτοιμοι να καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς καλούνται να πληρώσουν προκαταβολικά φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει..
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Πότε ακριβώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το εν λόγω πρόβλημα με στόχο την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και την ομαλή χορήγηση των φαρμάκων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe