Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αδικαιολόγητες περικοπές προσλήψεων στο ΕΚΑΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις περικοπές προσλήψεων στο ΕΚΑΒ, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητες περικοπές προσλήψεων στο ΕΚΑΒ»
Οι γιατροί που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς είναι αυτοί που μάχονται καθημερινά στον τόπο του επείγοντος συμβάντος, παρέχοντας άμεσα την ιατρική προ-νοσοκομειακή φροντίδα στους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας. Πώς μπορεί, όμως, να λειτουργήσει ομαλά και απολύτως επεμβατικά το ΕΚΑΒ όταν η ίδια η επιτροπή προσλήψεων του ΥΠ.Υ.Κ.Α μείωσε κάτω του ελαχίστου τον αριθμό των ιατρών που πρόκειται να προσληφθούν ώστε να καλυφθούν οι περιοχές της περιφέρειας και του Κέντρου που έχουν ανάγκη.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο η επιτροπή του ΥΠ.Υ.Κ.ΚΑ προέβη σε μείωση των προσλήψεων των ιατρών του ΕΚΑΒ, την ώρα που οι ανάγκες σε όλη την επικράτεια είναι μεγάλες;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ από γιατρούς στις περιοχές όπου η κάλυψη των θέσεων είναι επιτακτική;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΚΑΒ…ακόμη καθυστερεί!
Αναφέρομαι στους επιτυχόντες-διοριστέους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1K/2009, που αφορούσε την πλήρωση 232 θέσεων στο ΕΚΑΒ και που τα οριστικά αποτελέσματα έχουν εκδοθεί από τα μέσα Αυγούστου. Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις προς του υπευθύνους(ΕΚΑΒ,Υπουργείο Υγείας) για γρήγορη και αποτελεσματική περάτωση των υπολειπόμενων διοικητικών πράξεων ώστε να αναζωογονηθεί η υπηρεσία του ΕΚΑΒ, και να επανδρωθεί με επιπλέον προσωπικό, ακόμη αναμένουμε στο…ακουστικό μας.
Υ.Γ. Το ΕΚΑΒ ανήκει στις νοσηλευτικές υπηρεσίες, που στις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες.

Share/Save/Bookmark Subscribe