Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αδιαφορία για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την αδιαφορία για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Αδιαφορία για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας»
Την εικόνα που παρουσιάζει το ΕΚΑ αποδεικνύουν οι αριθμοί από μόνοι τους, καθώς μόλις το 50% των ετήσιων αναγκών σε αίμα καλύπτεται από τους τακτικούς αιμοδότες, το 45% καλύπτεται από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, το 3% το προσφέρουν οι στρατεύσιμοι και το 2% εισάγεται από την Ελβετία. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες που αφορούν στην ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία χωρίς να συνοδεύονται, όμως, από την υποστήριξη της πολιτείας των αρμοδίων υπουργείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΣΣΕΑ μοίραζε παράνομα στα σχολεία ενημερωτικά φυλλάδια για την εθελοντική αιμοδοσία, αφού, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για την αποστολή μιας εγκυκλίου στα σχολεία, έτσι ώστε το φυλλάδιο να φτάσει σε όλους τους μαθητές και τα σπίτια, δεν είχε τη σχετική υποστήριξη κανενός αρμοδίου υπουργού.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο πλήρους αδιαφορίας για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe