Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σοβαρές ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Σοβαρές ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας»
Μεγάλος αριθμός νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Βόρειας Ελλάδας λειτουργούν στα όρια της αντοχής των λιγοστών γιατρών που υπηρετούν σε αυτά. Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν αρκούν οι τρείς γιατροί για να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα των εφημεριών. Στο νοσοκομείο της Βέροιας, η καρδιολογική κλινική λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς. Στο νοσοκομείο της Ξάνθης, οι συνολικές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις φτάνουν τους 110 γιατρούς, ενώ στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης υπηρετούν ένας χειρούργος και ένας γενικός γιατρός, τη στιγμή που ο αριθμός που προβλέπεται είναι ο δεκαπλάσιος. Από τα ενδεικτικά αυτά παραδείγματα γίνεται φανερό ότι τα προβλήματα των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας είναι πολλαπλά και άλυτα, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης αυτής περιοχής.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων στα ανωτέρω νοσοκομεία, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Βόρειας Ελλάδος όπου παρατηρούνται αντίστοιχες ελλείψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe