Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Με αναστολή λειτουργίας απειλείται το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Άσυλου Ανιάτων

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας απειλείται το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Άσυλου Ανιάτων, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Με αναστολή λειτουργίας απειλείται το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Άσυλου Ανιάτων»
Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 116 χρόνια και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Φιλοξενεί δωρεάν 226 ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από ανίατες αρρώστιες. Η αναλογία ασθενών- προσωπικού είναι η καλύτερη που έχει να παρουσιάσει η χώρα μας. Και όμως, το συγκεκριμένο Ίδρυμα κινδυνεύει από πτώχευση, διότι το Άσυλο Ανιάτων, δηλαδή ο φιλανθρωπικός σύλλογος που το χρηματοδοτεί, αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσπραγίας του Άσυλου Ανιάτων και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe