Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Υπό κατάρρευση το σπίτι του Κωστή Παλαμά

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τoν Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με το σπίτι του Κωστή Παλαμά, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Υπό κατάρρευση το σπίτι του Κωστή Παλαμά»
Γιατί άραγε να αμαυρώνεται η μνήμη ενός τόσο σπουδαίου ποιητή, όπως είναι ο Κωστής Παλαμάς, που με το έργο του και την προσωπικότητά του σημάδεψε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό; Αυτό θα αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε αντικρίζει την εικόνα που έχει, σήμερα, το σπίτι της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα, στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή o Εθνικός μας ποιητής. Εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο, αποτελεί πλέον ένα κτίριο κατεστραμμένο που απειλείται με πλήρη κατάρρευση. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες, το σπίτι του Κωστή Παλαμά έχει κηρυχθεί διατηρητέο, αλλά εδώ και δεκαετίες οι διαδικασίες αναπαλαίωσης παρακωλύονται για γραφειοκρατικούς λόγους.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το ιστορικό αυτό κτίριο;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί έτσι ώστε να διασωθεί και να αναδειχθεί η πολιτισμική και ιστορική αξία του εν λόγω κτιρίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe