Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εκκρεμεί η αποπληρωμή εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την αποπληρωμή εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Εκκρεμεί η αποπληρωμή εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής»
Οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, του μεγαλύτερου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Ελλάδας, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα περίπου του προηγούμενου μήνα, δεδομένου ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη έντεκα μήνες εφημεριών, από τις αυξήσεις που δόθηκαν τον Ιανουάριο του 2009, και που ουδέποτε ενσωματώθηκαν, ως όφειλαν, στα ποσά των εφημεριών, καθώς επίσης δεν έχουν πληρωθεί και τις εφημερίες των πέντε τελευταίων μηνών. Είναι ορατός, δε, ο κίνδυνος, αν αυτά τα ποσά δεν τακτοποιηθούν άμεσα τις επόμενες μέρες να διαγραφούν ως χρέη, αφού το οικονομικό έτος τελειώνει σύντομα. Η διοίκηση του νοσοκομείου κωφεύει στις εκκλήσεις, ενώ το οικείο Υπουργείο έχει δεσμευτεί προφορικά ότι οι ανωτέρω οφειλές θα αποπληρωθούν μαζί με τις εφημερίες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Για ποιόν λόγο εκκρεμεί η αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής;
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση τακτοποίηση των ανωτέρω οφειλών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe