Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Κινδυνεύει το σπήλαιο της Παιανίας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με το σπήλαιο της Παιανίας, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει το σπήλαιο της Παιανίας»
Το σπήλαιο της Παιανίας, το λεγόμενο Κουτούκι, το μοναδικό στην Αττική, βρίσκεται σε υψόμετρο 510 μέτρων, 25 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα και αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο σχολικό προορισμό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο παραμένει ανοικτό παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, το σπήλαιο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, καθώς εκκρεμεί η αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί, ο καθαρισμός του και η εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού. Οι εργασίες αυτές έχουν καθυστερήσει εξαιτίας γραφειοκρατικών θεμάτων, δεδομένου ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια υπηρεσία υπάγονται οι αρμοδιότητες για τη συντήρηση και την ανάδειξη του σπηλαίου.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την άμεση αποκατάσταση του σπηλαίου της Παιανίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe