Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ένταση στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Σερρών λόγω της μη πληρωμής του προσωπικού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τη μη πληρωμή του προσωπικού στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Σερρών, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Ένταση στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Σερρών λόγω της μη πληρωμής του προσωπικού»
Σε κινητοποιήσεις έχουν προβεί οι γιατροί στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Σερρών με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και κατά συνέπεια να προκαλείται η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση των ασθενών. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των περασμένων μηνών. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής οφείλει στους γιατρούς τα δεδουλευμένα εφημεριών του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2008 και του Αυγούστου του 2009. Στο παραπάνω νοσοκομείο, ακυρώνονται τα καθορισμένα ραντεβού και δεν πραγματοποιούνται συνταγογραφήσεις και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Ανάλογη είναι και η εικόνα και στο νοσοκομείο Σερρών, καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Σεπτεμβρίου του 2009.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Για ποιον λόγο οι διοικήσεις των παραπάνω νοσοκομείων δεν μερίμνησαν για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί έτσι ώστε να καταβληθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι σχετικές αποζημιώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe