Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Απαραίτητη η κατασκευή νέου Μουσείου στην Ελευσίνα

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τη κατασκευή νέου Μουσείου στην Ελευσίνα, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Απαραίτητη η κατασκευή νέου Μουσείου στην Ελευσίνα»
Πάγιο αίτημα δεκαετιών αποτελεί για τους κατοίκους της Ελευσίνας, και του Θριασίου πεδίου ευρύτερα, η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου, που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να αναδείξει τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, που για χιλιάδες χρόνια κείτονταν στην ιερή γη της Ελευσίνας. Το μικρό και ακατάλληλο κτίριο που φιλοξενεί, σήμερα, τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά υποβαθμίζει ταυτόχρονα, την τεράστια αξία έργων παγκόσμιας πολιτιστικής ακτινοβολίας, όπως είναι το Άγαλμα του Αντίνοου, η Φεύγουσα Κόρη, η Καρυάτιδα Κιστοφόρος, το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο, τα Παρθενώνεια Τεμάχια και πολλά άλλα. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες άλλα ευρήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό και τα οποία αποτελούν τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό, εξακολουθούν να βρίσκονται «καταχωνιασμένα» σε αποθήκες, αφού δεν υπάρχει ο απαιτούμενος και κατάλληλος χώρος να φιλοξενηθούν.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την άμεση αποκατάσταση του σπηλαίου της Παιανίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe