Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συσσωρευμένα και δισεπίλυτα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Συσσωρευμένα και δισεπίλυτα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης»

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο, τα περισσότερα ιατρικά τμήματα λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς, αριθμός ανεπαρκέστατος για την εφημεριακή κάλυψη. Η υποστελέχωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα αρκετές μέρες το μήνα στο νοσοκομείο να μην εφημερεύει παιδίατρος, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και άλλες σημαντικές ειδικότητες. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι μόνο το 60% των οργανικών θέσεων έχουν καλυφθεί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης όσο και στα περιφερειακά κέντρα υγείας.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Με ποιες ενέργειες προτίθεται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση, όχι μόνο του εν λόγω νοσοκομείου, αλλά και των υπολοίπων σε όλη την επικράτεια της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe