Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Σχετικά με το Ηρώον του Ηρακλείου Κρήτης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με το Ηρώον του Ηρακλείου Κρήτης, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το Ηρώον του Ηρακλείου Κρήτης»

Το Ηρώον της πόλης του Ηρακλείου, που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, θεμελιώθηκε το 1930, και από τότε αποτέλεσε για χρόνια το κύριο Ηρώον της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή, λειτούργησε ως το πρώτο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Κρήτης, όπου φυλάσσονταν ιστορικά κειμήλια των κρητικών Επαναστάσεων. Σήμερα, αποτελεί το τελευταίο εναπομείναν στο Ηράκλειο δημόσιο κτίριο νέο-μινωικού ρυθμού και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορική μνήμη της πόλης. Ωστόσο, το 2006, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων απέρριψε την εισήγηση της αρμόδιας Εφορίας περί κήρυξης του Ηρώου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο έχει απορριφθεί η σχετική εισήγηση περί κήρυξης του Ηρώου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου και τι μέτρα προτίθεται να λάβει σχετικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe