Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Υποβάθμιση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το ΚΕΘΕΑ, και έχει ως ακολούθως:


ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων»


Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία για τα άτομα που το είχαν πραγματικά ανάγκη. Σήμερα, μπαίνουν σε κίνδυνο τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, δεδομένων των περικοπών της οικονομικής στήριξής του από το οικείο Υπουργείο. Σημειώνεται ότι απόρροια της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός είναι ότι δεν έχει προχωρήσει η προτεινόμενη από το ΚΕΘΕΑ συνεργασία του με τον ΟΚΑΝΑ για τη μείωση της λίστας αναμονής και ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι μονάδες ανά την Ελλάδα και δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι σχετικές υπηρεσίες που χρειάζονται στην περιφέρεια και τις φυλακές.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των μονάδων ΚΕΘΕΑ της χώρας μας και την ολοκλήρωση όλων των σχετικών προγραμμάτων, δεδομένου του κόστους που έχει για την ελληνική κοινωνία η υποβάθμιση του ΚΕΘΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe