Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σοβαρές ελλείψεις στον χώρο της ειδικής αγωγής στην περιοχή του Πειραιά

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις ελλείψεις στον χώρο της ειδικής αγωγής στην περιοχή του Πειραιά, και έχει ως ακολούθως:


ΘΕΜΑ: «Σοβαρές ελλείψεις στον χώρο της ειδικής αγωγής στην περιοχή του Πειραιά»

Βάσει των φορέων ειδικής αγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Πειραιά, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ειδικής αγωγής στη συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς το μοναδικό Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά αδυνατεί να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ενώ το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά που ολοκληρώνουν την πρωτοβάθμια ειδική εκπαίδευση να στερούνται πολύτιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμβλυνση και επίλυση των πράγματι οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Πειραιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe