Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Στέγαση του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων σχετικά με την στέγαση του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Στέγαση του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες»

Ένα ξεχασμένο δημόσιο κτίριο, με επτά ορόφους, στο κέντρο των Βρυξελλών θα μπορούσε να αποτελέσει την στέγη για το ελληνικό σχολείο που τόσο έχει απαξιωθεί όλα αυτά τα χρόνια και ενώ θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα του ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή, εδω και τόσο καιρό μετακομίζει από το ένα ακατάλληλο κτίριο στο άλλο. Το εν λόγω κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών και μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία η οποία μεταστεγάστηκε, με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμείνει άδειο και αναξιοποίητο. Το αίτημα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών στις Βρυξέλλες είναι να στεγαστεί το σχολείο στους τρεις ορόφους του κτιρίου και οι άλλοι τέσσερις να καλύψουν άλλες ελληνικές υπηρεσίες.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Είναι εφικτή η λύση της στέγασης του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες με την αξιοποίηση του εν λόγω δημοσίου κτιρίου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe