Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις χωρίς τέλος στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, η οποία έχει ως ακολούθως:



ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.  Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις χωρίς τέλος στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου»

Τελειωμό δεν έχουν οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου. Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου έκλεισε κλινικές και χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού έληξαν οι συμβάσεις των 33 εποχικών ιατρών. Στο Νοσοκομείο Καρπάθου λόγω των τραγικών ελλείψεων κινδύνεψαν μια μητέρα και το νεογέννητο κοριτσάκι της αφού, όχι μόνο δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για μια γέννα, αλλά ούτε αποστειρωτής. Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται  και στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς υπάρχει έλλειψη παιδιάτρου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για τη στελέχωση των Νοσοκομείων των Δωδεκανήσων, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe