Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Διακοπή σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα σχετικά με τη διακοπή σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα
ΘΕΜΑ: «Διακοπή σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ»
Πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται από τη διακοπή σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, όπως, είναι οι γραμμές της Κοζάνης, της Κορίνθου-Καλαμάτας, της Δυτικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και τα κοινοτικά κονδύλια ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται να αντιδρά στις περικοπές των παραπάνω γραμμών από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς θεωρεί μια τέτοια κίνηση μη συμβατή με τους περιβαλλοντικούς στόχους για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και την προσπάθεια μείωσης τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα.  
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Υπάρχει ενδεχόμενο να ζητήσει πίσω τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις για τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν αυτές διακοπούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe