Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Βέροιας και του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρείας του Νομού Ημαθίας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Βέροιας και του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρείας του Νομού Ημαθίας, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Βέροιας και του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρείας του Νομού Ημαθίας»
Σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο της Βέροιας και το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας του Νομού Ημαθίας. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο της Βέροιας δεν υπάρχει αγγειολόγος και πνευμονολόγος, αλλά και ο παιδίατρος που υπάρχει εξυπηρετεί και το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας Ημαθίας, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν σωστά οι εφημερίες. Το ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αντιμετωπίζει δυσκολίες για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο της Βέροιας έχει σταματήσει πλέον να στέλνει ειδικευμένους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας, με αποτέλεσμα πάλι να μην πραγματοποιούνται κανονικά οι απαραίτητες εφημερίες. Οι συνέπειες όλων αυτών των ελλείψεων είναι να τίθεται πολλές φορές σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Βέροιας και του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρείας του Νομού Ημαθίας με όλες τις ειδικότητες μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe