Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Διόδια: Ένα ατελείωτο ταμείο για τους οδηγούς

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα σχετικά με την τιμή των διοδίων, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα
ΘΕΜΑ: «Διόδια: Ένα ατελείωτο ταμείο για τους οδηγούς»
Δυστυχώς η Ελλάδα καταλαμβάνει άλλη μια θλιβερή πρωτιά σε ό,τι αφορά την ακρίβεια. Το θέμα των ακριβών διοδίων έχει απασχολήσει πολλές φορές την ελληνική κοινωνία και αναμφισβήτητα αποτελεί έναν καθημερινό οικονομικό πονοκέφαλο για τους Έλληνες οδηγούς, που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν έως και 50 φορές περισσότερα χρήματα το χρόνο από τους Ευρωπαίους. Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη η χρήση των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση ειδικού σήματος, της λεγόμενης βινιέτας, το κόστος της οποίας ανέρχεται, ενδεικτικά, σε 31 ευρώ στην Ελβετία, 47 στην Τσεχία και 76,20 ευρώ στην Αυστρία. Το αντίστοιχο κόστος για έναν οδηγό ο οποίος π.χ. κάνει καθημερινά την απόσταση Κατερίνη Θεσσαλονίκη είναι 1392 ευρώ το χρόνο, δηλαδή σχεδόν 30 φορές περισσότερα από ότι πληρώνει ένας Τσέχος πολίτης και 50 φορές περισσότερα από έναν Ελβετό πολίτη.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Για ποιο λόγο σημειώνεται αυτή η τεράστια οικονομική απόκλιση με τις χώρες τις υπόλοιπης Ευρώπης, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι Έλληνες είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους πολίτες;
  2.  Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe