Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα των φοιτητών στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα των φοιτητών στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα των φοιτητών στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ»

Δεκάδες φοιτητές του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη επαρκούς αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στα σχολεία. Πιο αναλυτικά, σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει το  Τμήμα Νηπιαγωγών μετά την άρνηση του οικείου Υπουργείου να στείλει επιπλέον άτομα για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι περίπου 300 τελειόφοιτοι φοιτητές  κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο φέτος, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να γίνει εντονότερο τον επόμενο χρόνο, όταν οι ανάγκες για αποσπασμένους νηπιαγωγούς θα αυξηθούν, αφού, με το νέο χειμερινό εξάμηνο του 2011, οι φοιτητές που θα συμμετέχουν στην πρακτική θα διπλασιαστούν. 

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση του θέματος της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων του Τμήματος Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, ώστε να μην χάσουν οι φοιτητές τη δυνατότητα λήψης πτυχίου το συντομότερο δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe