Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου»
Η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά στο νησί των Βορείων Σποράδων αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά. Ένα βρέφος δεκατεσσάρων μηνών έπασχε από βρογχιολίτιδα, πάθηση η οποία  προσβάλλει τους πνεύμονες. Το βρέφος ανέπνεε με πολύ μεγάλη δυσκολία και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας συνέστησαν τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου και την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική. Η θέση παιδιάτρου έχει χηρέψει εδώ και τέσσερα χρόνια, και ενώ και με τις πρόσφατες κρίσεις καλύφθηκε η θέση, ο παιδίατρος δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσία. Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν επιτακτικά την έλευση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την υποστελέχωση του.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα για να δώσει λύση στο πρόβλημα έτσι ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων συμβάντων που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μικρών παιδιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe