Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Αρχαιολογικού  Μουσείου Αθηνών, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
ΘΕΜΑ: «Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Αρχαιολογικού  Μουσείου Αθηνών»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών είναι το πρώτο Μουσείο της χώρας, η  πραγματική κιβωτός του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ωστόσο, η εικόνα που εμφανίζει αυτή τη στιγμή δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την αίγλη, το μεγαλείο και τη σημασία της Ιστορίας που φέρει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι επισκέπτες του Μουσείου, και το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του, είναι τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη στην περιοχή γύρω από αυτό.
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1.      Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν υπέρ της ασφάλειας και προστασίας των επισκεπτών του Μουσείου και των κατοίκων της γύρω περιοχής, προκειμένου, την ίδια στιγμή, να διασφαλιστούν η αναβάθμιση και η σωστή λειτουργία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe