Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

SOS εκπέμπει η δασοπυρόσβεση στη Θάσο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή σχετικά με τη δασοπυρόσβεση στη Θάσο, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή

ΘΕΜΑ:  «SOS εκπέμπει η δασοπυρόσβεση στη Θάσο»

Οι 56 εποχικοί πυροσβέστες του νησιού απευθύνουν δραματική έκκληση για την επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζουν τα πυροσβεστικά άμεσης δράσης της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου είναι υπέργηρα, αφού έχουν εδώ και χρόνια εξαντλήσει το όριο ζωής τους. Τα οχήματα αυτά έχουν έτος πρώτης κυκλοφορίας κάπου μέσα στην δεκαετία του ’70. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι στο πιο παλιό όχημα έχει ανατεθεί η φύλαξη του πιο δύσκολου σημείου του νησιού, εκείνου της Σκάλας Ποταμιάς. Επιπλέον, οι εποχικοί πυροσβέστες, αν και εργάζονται από την 1η Μαΐου, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τον Μάιο και δεν είναι σε θέση να πληροφορηθούν τους λόγους της καθυστέρησης.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Τι προτίθεται να πράξει για την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων;

2.      Για ποιους λόγους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους εργαζόμενους τα χρήματα του Μαΐου;

3.      Ποιος σχεδιασμός θα υπάρξει, μέχρι την αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων, για την αντιμετώπιση πιθανής εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe