Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Άκρως επικίνδυνη η λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στο Πέραμ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, σχετικά με τη λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στο Πέραμα, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Άκρως επικίνδυνη η λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στο Πέραμα»

Πολλάκις έχουν επισημανθεί οι σοβαρότατοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η λειτουργία των 114 δεξαμενών χημικών καυσίμων στην περιοχή του Περάματος, τόσο λόγω των καρκινογόνων ρύπων που εκπέμπουν, όσο και της πιθανής εκδήλωσης έκρηξης και συνακόλουθου ατυχήματος, θέμα το οποίο είχα επισημάνει και σε προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου προς συναρμόδιο Υπουργείο. Παρά των ανωτέρω, το οικείο Υπουργείο ανανέωσε πρόσφατα την άδεια λειτουργίας τους για ακόμη τρία χρόνια, μη λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες και το γεγονός ότι οι εν λόγω εταιρείες και δεξαμενές πετρελαιοειδών βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον μαθητικών κοινοτήτων.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση των εταιρειών και δεξαμενών πετρελαιοειδών από την περιοχή του Περάματος και για την μετεγκατάστασή τους σε μια περιοχή που θα πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια για τη λειτουργία τους, εξασφαλίζοντας τις ανάλογες υποδομές και μη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe