Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Υποχρηματοδότηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης –Προβλήματα στη λειτουργία του ξενώνα Αθηνά

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την υποχρηματοδότηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και τα προβλήματα στη λειτουργία του ξενώνα Αθηνά, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Υποχρηματοδότηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης –Προβλήματα στη λειτουργία του ξενώνα Αθηνά»
Βάσει του Συνηγόρου του Πολίτη, η υποχρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην φροντίδα της υγείας των ασθενών και κινδυνεύει να απαξιώσει το πρόγραμμα «Ψυχαργώς», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος, μάλιστα, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2004 ο ξενώνας Αθηνά με σκοπό την αποασυλοποίηση και επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Η ελλιπής χρηματοδότηση, και σε αυτό, έχει προξενήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του, με βασικότερα την αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών και πληρωμής των εργαζομένων εδώ και πέντε μήνες.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε τι ποσό ανέρχονται οι ανάγκες για την ορθή λειτουργία του προγράμματος; Τι προτίθεται να κάνει για την εξασφάλιση της ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του ξενώνα Αθηνά;
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που πλήττουν τον τομέα της ψυχικής υγείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe