Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Παράνομη η λειτουργία του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού, και έχει ως ακολούθως:
ΘΕΜΑ: «Παράνομη η λειτουργία του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού, βάσει του Συμβουλίου Επικρατείας»
Το 2006, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει, με απόφασή του, ότι οι άδειες εκσκαφών και ανέγερσης του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού είναι παράνομες, λόγω έλλειψης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, καθώς και ότι όλες οι κατασκευές είναι αυθαίρετες. Σήμερα, καταγγέλλει τη μη συμμόρφωση του οικείου Υπουργείου με την ανωτέρω ακυρωτική απόφαση και το καλεί να συμμορφωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών. Σημειώνεται, δε, ότι δίπλα , ακριβώς στον σταθμό στεγάζεται το ΤΕΕ της περιοχής, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης, με εκατοντάδες παιδιά και ότι, βάσει της απάντησής σας στην υπ’ αρίθμ. 9714/4-4-08 σχετική ερώτησή μου, για το εν λόγω θέμα «έχει εκδοθεί η με αρ. πρωτ. 754/α.404/08/4-4-08 Απόφαση Νομάρχη Πειραιά «Μη έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ Α.Ε.»
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο επετράπη και συνεχίστηκε η λειτουργία του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης στο Σχιστό Κορυδαλλού, παρά την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;
2. Σε ποιες σχετικές ενέργειες προτίθεται να προβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe