Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σε κίνδυνο ο Ελληνικός Νηογνώμονας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο Ελληνικός Νηογνώμονας, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Σε κίνδυνο ο Ελληνικός Νηογνώμονας»
Με την υπ’ αριθμ. 13083/23-1-2009 ερώτηση ετίθετο το παρακάτω κρίσιμο θέμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει στον Ελληνικό Νηογνώμονα να εκδίδει πιστοποιητικά από τον περασμένο Ιούλιο. Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, διότι τις οδηγεί στην αναζήτηση νέου Νηογνώμονα, διαδικασία χρονοβόρα και με υψηλό κόστος. Το μείζον θέμα όμως δημιουργείται με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η οποία έχει ήδη αρκετά μεγάλα προβλήματα. Το ερώτημα επανατίθεται λόγω της μη απάντησης του Υπουργείου.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιες είναι οι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν για να επαναλειτουργήσει ο Ελληνικός Νηογνώμονας και σε ποιες σχετικές ενέργειες έχει προβεί το οικείο Υπουργείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe