Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει στο Ηράκλειο και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο της χώρας παραμένει κλειστό. Εικόνες απόλυτης απαξίωσης και εγκατάλειψης συναντούν οι αρκετοί φιλόδοξοι, ξένοι κυρίως επισκέπτες. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, το οποίο δεχόταν ετησίως περίπου 250.000 επισκέπτες, είναι κλειστό από το Νοέμβριο του 2006 μετά από σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το μουσείο ενδέχεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2011, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει χωρίς επισκέπτες επί τουλάχιστον πέντε χρόνια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη σύνδεση του πολιτισμού μας με τον τουρισμό και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία.

Συνεπώς ερωτάται o αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους παραμένει κλειστό τα τέσσερα τελευταία συναπτά έτη το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να κατασταθεί και πάλι επισκέψιμο το συντομότερο δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe