Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Υπολειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων στο ΕΣΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την υπολειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων στο ΕΣΥ, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Υπολειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων στο ΕΣΥ»

Σαράντα αξονικοί τομογράφοι από του εκατό περίπου που διαθέτει το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργούν, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας λίστας σε ό,τι αφορά τον αριθμό αξονικών και μαγνητικών τομογράφων. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα ιατρικών μηχανημάτων, τα οποία, όμως, δεν μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα ελλείψει προσωπικού ή τα οποία τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και μη συντήρησής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 385 αξονικούς τομογράφους που διαθέτει η Ελλάδα, μόνο οι εκατό ανήκουν στον δημόσιο τομέα, ενώ τους υπόλοιπους έχει ο ιδιωτικός. Την ίδια στιγμή, πολλά μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Μεταξά, το Τζάνειο, το Νικαίας και άλλα δεν διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την απόλυτη αξιοποίηση και την εξασφάλιση λειτουργίας όλων των τομογράφων που ανήκουν στο ΕΣΥ, καθώς επίσης και για τον εξοπλισμό όλων των νοσοκομείων της Αττικής και της Περιφέρειας με τους απαραίτητους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe