Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του Ν. Ιωαννίνων

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του Ν. Ιωαννίνων, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στα Κέντρα Υγείας του Ν. Ιωαννίνων»

Τα Κέντρα Υγείας που με Προεδρικό Διάταγμα είχαν χαρακτηρισθεί ως άγονα και προβληματικά και για τα οποία είχαν καθιερωθεί και κίνητρα για τη στελέχωσή τους εξομοιώνονται πλήρως με τα αντίστοιχα του λεκανοπεδίου Αττικής και Θεσσαλονίκης. Τροπολογία του υπουργείου Υγείας που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και στοχεύει προφανώς στην εξοικονόμηση πόρων στο χώρο της υγείας, αλλάζει τις ζώνες εφημέρευσης.  Τα έξι Κέντρα Υγείας του Νομού Ιωαννίνων  υπάγονται πλέον στα νοσοκομεία στα οποία ανήκουν οργανικά και εντάσσονται στην ίδια με αυτά ζώνη για την πραγματοποίησης των εφημεριών τους. Κατά συνέπεια,  περνάνε από την Γ’ ζώνη στην Α’ ζώνη και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι επιμελητές γιατροί που μπορούσαν να κάνουν εφτά ενεργείς εφημερίες και τέσσερις ετοιμότητας, με τα καινούργια δεδομένα θα κάνουν τέσσερις ενεργείς και δύο ετοιμότητας.  Τα Κέντρα Υγείας του Νομού, με τις ελλείψεις που υφίστανται σε ειδικευόμενο προσωπικό, θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες συγκροτημένης εφημέρευσης και θα τροφοδοτούν τα νοσοκομεία με περιστατικά χωρίς διάκριση.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτά απέχουν από τα Ιωάννινα πάνω από 60 χιλιόμετρα και καλύπτουν μεγάλες ορεινές και δύσβατες περιοχές;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe