Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δυσχερείς οι συνθήκες εκπαίδευσης μαθητών σε δημοτικό σχολείο στην Αλεξανδρούπολη

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τις δύσκολες συνθήκες εκπαίδευσης μαθητών σε δημοτικό σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

ΘΕΜΑ: «Δυσχερείς οι συνθήκες εκπαίδευσης μαθητών σε δημοτικό σχολείο στην Αλεξανδρούπολη»

Στο 1ο  Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφορά στην στέγη του νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο παραδόθηκε πριν από επτά χρόνια,  και λόγω κακοτεχνίας και αμφισβητούμενης αντοχής υλικών, το νερό της βροχής εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες μέσα από τα φωτιστικά και από τις πρίζες που υπάρχουν εσωτερικά του κτιρίου.  Το  γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των σχολικών δραστηριοτήτων, αλλά το σημαντικότερο και το ουσιαστικότερο είναι ότι θέτει σε πολλαπλούς κινδύνους μαθητές και δασκάλους οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε κάθε είδους τραυματισμό, όπως η πτώση τμημάτων της οροφής, ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά κ.α.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1.      Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την αποτελεσματική βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος της εκπαιδεύσεως, καθιστώντας ασφαλέστερη την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτών στο συγκεκριμένο κτίριο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe