Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Πέραμα: Περιοχή-ποντικοπαγίδα σε περίπτωση πυρκαγιάς


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γεώργιο Σουφλιά

Σύμφωνα με συγκεκριμένες μελέτες, σε περίπτωση ατυχήματος ή πυρκαγιάς σε μια από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και χημικών στο Πέραμα, δεν υπάρχει καμία δίοδος διαφυγής τόσο για τους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να διατρέχουν τον κίνδυνο εγκλωβισμού σε «θάλαμο αερίων». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας Πειραιά, σήμερα στο Πέραμα λειτουργούν πέντε εταιρείες πετρελαιοειδών που διαθέτουν 114 δεξαμενές χημικών καυσίμων. Ήδη από το 2001 υπήρχε εντολή για απομάκρυνση των δεξαμενών εντός μιας πενταετίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο επετράπη η συγκέντρωση και λειτουργία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών στην ίδια περιοχή, χωρίς την ύπαρξη των ανάλογων υποδομών και γιατί δεν έχει εκτελεστεί ακόμη η εντολή απομάκρυνσης των δεξαμενών από την περιοχή με σκοπό την αποφυγή των τραγικών συνεπειών που θα μπορούσε να επιφέρει ένα ατύχημα ή μια πυρκαγιά στην περιοχή, δεδομένου πάντα του γεγονότος ότι το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πυρκαγιάς δεν είναι απίθανο αν αναλογιστεί κανείς όλους τους παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στο να συμβεί κάτι τέτοιο και την ευκολία με την οποία μπορούν να συντρέξουν.
Πότε σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου και ποια θα είναι αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe