Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

«Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας»


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και η οποία συζητήθηκε, σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2008, στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου, και έχει ως ακολούθως:


Η αλήθεια του ασφυκτικού υπερπληθυσμού των ελληνικών φυλακών και των συνεπαγόμενων απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων εμμένει και αποτυπώνεται στους επίσημους αριθμούς. Στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, χωρητικότητας 7.543 κρατουμένων, συστεγάζονται 10.983. χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι μόνο στα κελιά του Κορυδαλλού, στα οποία κανονικά υπάρχουν 640 θέσεις, οι κρατούμενοι σήμερα υπερβαίνουν τους 2.000. η εν λόγω κατάσταση, μάλιστα, οδήγησε τους κρατουμένους όλης της χώρας στην απόφασή τους να απέχουν από το συσσίτιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών κράτησης και σωφρονισμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe