Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

«Απαξίωση του Σηράγγιου Σπηλαίου στην Καστέλλα»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την απαξίωση του Σηράγγιου Σπηλαίου στην Καστέλλα, και έχει ως ακολούθως:

Το Σηράγγιο Σπήλαιο είναι μια υπόγεια σπηλαιώδης κατασκευή, ιερό αφιερωμένο στον τοπικό ήρωα ημίθεο Σήραγγο, που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Καστέλλας, και συγκεκριμένα, στη σημερινή παραλία «Βοτσαλάκια», άλλοτε γνωστή ως «παραλία του Παρασκευά» και που είχε λειτουργήσει ως ρωμαϊκό βαλανείο κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η στοά του Σπηλαίου εισχωρεί 12 μέτρα μέσα στον βράχο, όπου και βρίσκονται δύο αρχαίοι τάφοι, γεγονός που μαρτυρεί τη μεγάλη αρχαιολογική σημασία του χώρου. Ωστόσο, το εν λόγω Σπήλαιο έχει «λεηλατηθεί» και απαξιωθεί πλήρως, δεν είναι προσβάσιμο και είναι πολύ λίγοι αυτοί που γνωρίζουν το μοναδικό αυτό σημείο στον Κόλπο της Μουνιχίας Αρτέμιδος.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση προστασία και αξιοποίηση του Σηράγγιου Σπηλαίου στην Καστέλλα, καθώς και για την συνεπαγόμενη ανάδειξη της αρχαιολογικής αξίας της περιοχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe