Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε ερώτηση, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση του ΕΚΑΒ»

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γιατρών, προσωπικού και «γηρασμένου» στόλου αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ ολόκληρης της χώρας. Σήμερα, στο ΕΚΑΒ υπηρετούν 66 γιατροί πανελλαδικά, τη στιγμή που το 2006 ξεπερνούσαν τους 90. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, λόγω απουσίας ικανού αριθμού γιατρών στο λεκανοπέδιο Αττικής, λειτουργούν ανά βάρδια μόλις δύο κινητές μονάδες, όταν πριν από έξι χρόνια λειτουργούσαν δώδεκα με δεκατρείς. Την ίδια στιγμή, οι μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ παραμένουν κλειδωμένες και χωρίς καμία χρηστικότητα, αφού δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό για να τις επανδρώσει. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα στην περιφέρεια και τα νησιά, όπου οι ελλείψεις είναι πολύ περισσότερες.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διακομιδή των ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe