Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γκρίζα σημεία στη σύμβαση του ΟΛΠ με την ΣΕΠ ΑΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη σχετικά με τη σύμβαση του ΟΛΠ με την ΣΕΠ ΑΕ, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.
ΘΕΜΑ: «Γκρίζα σημεία στη σύμβαση του ΟΛΠ με την ΣΕΠ ΑΕ»

Πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει ανάμεσα στον ΟΛΠ και τη θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, στην εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης του προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Πιο αναλυτικά, η κινεζική εταιρεία φαίνεται να μην επιθυμεί να ξεκινήσει αυτή την επένδυση εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης, η ΣΕΠ ΑΕ θα πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του Προβλήτα ΙΙΙ στα τέλη του έτους ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2012, με ρητή αναφορά ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2015.  
 Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.      Ποια είναι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά ανάμεσα στον ΟΛΠ και τη ΣΕΠ ΑΕ;
2.      Τι προτίθεται να κάνει για να δοθεί άμεσα λύση και να υπερκεραστούν τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μην παραπεμφθεί η υπόθεση στο τριμελές διαιτητικό δικαστήριο, γεγονός ιδιαίτερα χρονοβόρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe