Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σε κίνδυνο ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος του Κιλκίς

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος του Κιλκίς, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
ΘΕΜΑ: «Σε κίνδυνο ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος του Κιλκίς»

Απειλείται ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος στα Κρούσσια του Κιλκίς. Πιο αναλυτικά, ο εξαιρετικής σημασίας Βοτανικός Κήπος, έκτασης 310 στρεμμάτων, βρίσκεται στην Ποντοκερασιά του Κιλκίς και αποτελεί, εκτός από χώρο τουριστικής αναψυχής, ερευνητικό πεδίο για τη συλλογή γενετικού υλικού φυτών από όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Ο Κήπος των Κρουσσίων φιλοξενεί αυτοφυή φυτά από όλα τα οικοσυστήματα των Βαλκανίων, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω του υψηλού επιπέδου βιοποικιλότητας που διατηρούν. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί, καθώς από τους 33 υπαλλήλους που εργάζονταν για τη συντήρηση και προστασία αυτού, έχουν απομείνει μόλις 2.  
Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1.      Δεσμεύεται ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία και προστασία του μοναδικής σπουδαιότητας Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου στο Κιλκίς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe