Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ζημιογόνα τα αποτελέσματα για την ελληνική βιομηχανία

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τα ζημιογόνα αποτελέσματα της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
ΘΕΜΑ: «Ζημιογόνα τα αποτελέσματα για την ελληνική βιομηχανία»

Ζημιογόνος, παρουσιάζεται η ελληνική βιομηχανία, κατά το έτος 2010, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Πιο αναλυτικά, ζημιά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, περιορισμένη ρευστότητα και διογκωμένες βραχυπρόθεσμες οφειλές φαίνεται να είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής βιομηχανίας για το 2010. Επιπλέον, η παραγωγή για το πρώτο τετράμηνο του 2011 είναι αισθητά μειωμένη και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Αυτά τα γεγονότα οδηγούν σε αμφιβολία ως προς τη βιωσιμότητα του κλάδου, την εξέλιξη της απασχόλησης και την ομαλή διεκπεραίωση των τραπεζικών και λοιπών υποχρεώσεων κατά το 2011.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Πώς θα διαχειριστεί αυτή την πραγματικά ανησυχητική κατάσταση για την ελληνική βιομηχανία;
2.      Προβλέπονται κάποια μέτρα στήριξης για το κλάδο της βιομηχανίας, ώστε να ανακάμψει πριν επεκταθεί η αποβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe