Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τεραστία εστία μόλυνσης έχει δημιουργηθεί από τον παραπόταμο του Κηφισού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την εστία μόλυνσης που έχει δημιουργηθεί από τον παραπόταμο του Κηφισού, η οποία έχει ως ακολούθως:


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: «Τεραστία εστία μόλυνσης έχει δημιουργηθεί από τον  παραπόταμο του Κηφισού»

Τεράστια εστία μόλυνσης στο ρέμα του Προφήτη Ηλία, τον παραπόταμο δηλαδή του Κηφισού, ο οποίος ξεκινά από τη Λεωφόρο Αθηνών και φτάνει μέχρι την περιοχή του Ρέντη όπου και χύνεται στον Κηφισό. Δεδομένου ότι το ρέμα είναι ανοιχτό στο  μεγαλύτερο τμήμα του εδώ και χρόνια, καταλήγουν σε αυτό πολλά απόβλητα, κυρίως από τις βιοτεχνίες των περιοχών, όπως και μεγάλος όγκος διαφόρων άλλων απορριμμάτων. Οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν δείξει ότι το νερό είναι δηλητήριο και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, είναι γεγονός ότι η περιοχή γεμίζει πάντα από μολυσμένα κουνούπια ακόμη και το χειμώνα, σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία της περιοχής, δεδομένου ότι τα προαναφερθέντα προβλήματα την επιβαρύνουν περιβαλλοντικά και γεννούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe