Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Καλούνται να πληρώσουν οι γονείς τον τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με το φαινόμενο "τοκετός επί πληρωμή" στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο
ΘΕΜΑ: «Καλούνται να πληρώσουν οι γονείς τον τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο»


Σύγχυση έχει προκαλέσει η αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών να ενημερώσουν επαρκώς πώς θα γίνεται η διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων. Συγκεκριμένα, οι γονείς που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους μεγάλο ποσό για τα νοσήλια. Αν και πριν από λίγες μέρες έφτασε σε πολλά νοσοκομεία το δελτίο τύπου που αναφέρει ότι δεν θα καλούνται οι γονείς να καλύψουν από τη δίκη τους τσέπη τα έξοδα, εντούτοις σε πολλά νοσοκομεία ακόμα ζητούν χρήματα από τους γονείς.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1.    Τι  ακριβώς συμβαίνει με τους τοκετούς στα δημόσια νοσοκομεία, και για ποιο λόγο καθυστέρησαν να γίνουν οι σχετικές διευκρινίσεις προκειμένου να αποφευχθούν μια σειρά από προβλήματα;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe