Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

«Οξύτατα προβλήματα δυσλειτουργίας στο Νοσοκομείο Αττικόν»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα οξύτατα προβλήματα δυσλειτουργίας στο Νοσοκομείο Αττικόν, και έχει ως ακολούθως:


Οξύτατα προβλήματα δυσλειτουργίας εμφανίζει το Νοσοκομείο Αττικόν, λόγω των τραγικών ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία κομβικών για το ίδρυμα υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Νοσηλευτικά Τμήματα και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπολειτουργούν, ενώ από τα 14 χειρουργικά τραπέζια του κεντρικού κόμβου λειτουργούν μόνο τα 5. Την ίδια στιγμή, οι ιατροί του Νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό που δεν έχει λάβει δεδουλευμένες υπερωρίες από τον Ιούλιο του 2008.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, ώστε να μην επιβαρύνεται πλέον η ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας και της ασφάλειας των ίδιων των ασθενών, καθώς και η ψυχική και σωματική αντοχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Save/Bookmark Subscribe